Rijlessen

Manege Zonneveld is het adres voor jou als paardenliefhebber.

Wij hebben een enthousiast team van gediplomeerde instructeurs klaar staan om jou het paardrijden te leren of je verder te helpen dit te ontwikkelen. Ben je beginner, of kun je al goed rijden en heb je uitdaging nodig, voor iedereen hebben wij geschikte paarden en pony’s.

Op een leeftijd van 4 jaar oud kunnen kinderen op onze manege al kennis maken met ponyrijden. Op speelse wijze worden er lesjes gegeven op kleine pony’s in onze daar speciaal voor ingerichte mini-manege.

Kinderen kunnen bij ons “gewone” lessen volgen vanaf een leeftijd van 6/7 jaar.

Wanneer kinderen nog niet kunnen rijden, beginnen ze in een startgroepje. Dit groepje gaat spelenderwijs leren, wat het verzorgen(poetsen), opzadelen en omgaan met een pony in houd. Ook zullen zij de eerste beginselen van het paardrijden gaan leren.

Wanneer de kinderen vertrouwd zijn met het omgaan met de pony en wanneer zij zelfstandig kunnen stappen en draven(lichtrijden) en de aanwijzingen van de instructrice goed begrijpen, dan kunnen ze naar de beginnersgroep.

Een andere methode om de beginselen van het paardrijden onder de knie te krijgen, is het volgen van privé-lessen.

Dit is een goede manier voor zowel volwassenen als kinderen.

Voor volwassenen (en oudere jeugd) is er geen mogelijkheid om in een start/beginnersgroep te beginnen. Het volgen van privé-lessen is dan de enige optie. Men krijgt één op één les. De eerste les is meestal met de longeerlijn (lang touw). Op deze manier wordt het snelst toegewerkt naar een goede balans/houding op het paard. Dit is een belangrijk uitgangspunt voor het verder leren paardrijden.

Heel veel mensen (jong en oud) hebben wij op deze manier al leren paardrijden!

Omdat wij het welzijn van onze paarden en pony’s zeer belangrijk vinden, hanteren wij een maximum gewichtsgrens van 90 kilo.

Indien gewenst kan men, wanneer het paardrijden is aangeleerd, zich aansluiten bij een lesgroep. De groepslessen proberen wij zoveel mogelijk gevarieerd te houden.
De lessen bestaan hoofdzakelijk uit dressuur, maar worden afgewisseld met springlessen, bosritten, oefeningen in spelvorm (met muziek) enz..

De groepslessen zijn onderverdeeld in verschillende niveaus.


Voor wie naast de reguliere lessen nog meer uitdaging nodig heeft, is het mogelijk deel te nemen aan het diplomarijden. Met deze “wedstrijden” wordt de ruiter beoordeeld op haar/zijn houding en rijvaardigheid. Dit wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury. Op deze manier kan op een steeds hoger niveau geprobeerd worden een diploma te behalen.

Daarnaast worden er voor de liefhebbers ook springwedstrijden en bosritten georganiseerd.

Als “toeschouwer” kunt u vanaf de tribune of vanuit de gezellige foyer de lessen volgen en genieten van een lekker kopje koffie.

Voor meer informatie, inschrijven of een afspraak maken, kunt u dagelijks (uitgezonderd zondag) in de foyer langs komen. De medewerk(st)er achter de balie zal u met plezier verder helpen.

Manege Zonneveld Is Een M&RB-Manege en is in het bezit van het Keurmerk Welzijn & Veiligheid

Copyright © Manege en Pensionstal Zonneveld Baarn