Pensionstal

Wij bieden een pensionstalling waarbij we kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Ons streven is een omgeving te creëren waarin paard en eigenaar zich op hun gemak voelen. De paarden moeten zich in hun box, thuis voelen.

Dit realiseren wij o.a. door verspreid te voeren, rust in de stal, veel licht en een lekker strooiselbed. Het standaard strooisel dat wij gebruiken is stro.

Als ruiter kun je aan je trekken komen door gebruik te maken van eén van de twee rijbanen, deelname aan de verschillende soorten lessen of door direct vanaf ons terrein, een mooie bosrit te gaan maken.

Voor de liefhebber is er cavaletti- en springmateriaal aanwezig.

Na het paardrijden, kun je nog even lekker nagenieten in onze gezellige foyer.

Tevens organiseren wij voor onze pensiongasten regelmatig leuke activiteiten.


Voeding:

De paarden krijgen twee keer per dag ruwvoer (hooi/kuil), twee keer per dag krachtvoer.
Het krachtvoer is een brok afkomstig van; Subli Paardenvoeders.

De hoeveelheid hooi en krachtvoer wordt afgestemd op de behoefte van het paard. De tweede voerbeurt hooi wordt in een hooinet gegeven.

De voerbeurten zijn verdeeld over de gehele dag.
’s Ochtends om 7.00 uur de eerste en ’s avonds na 19.00 uur de laatste. Het afwisselende en veelvuldige voerschema voorkomt verveling en zorgt voor een optimale controle op de paarden.

Onze pensionstal biedt de volgende faciliteiten:

Binnenbak 20x40

Binnenbak 20x40
Deze rijbaan is voorzien van zand en wordt door ons d.m.v. dagelijks slepen en m.b.v. de sproei-installatie in goede conditie gehouden. De binnenbak beschikt over een tribune. Tevens kan er vanuit de kantine naar deze rijbaan gekeken worden.

Overkapte buitenbak 20x50

Overkapte buitenbak 20x50
De buitenbak is in z’n geheel overdekt, maar heeft geen zijwanden. De rijbaan is voorzien van een toplaag met geovlokken. Ook beschikt deze rijbaan over een sproei-installatie.
Vanuit de buitenbak kijk je zo het bos in, wat het rijden iets extra’s geeft.

Paddocks

Paddocks
De aanwezige paddocks kunnen worden gebruikt voor het losgooien als ook voor het longeren.

Stapmolen

Stapmolen
De stapmolen is vrij te gebruiken door onze pensiongasten. De stapmolen is overdekt, waardoor deze ten alle tijden is te gebruiken. Om stofvorming te voorkomen kan indien nodig, het loopvlak automatisch worden bevochtigd.

Wasplaatsen

Wasplaatsen
Op het bedrijf zijn twee wasplaatsen aanwezig. Deze beschikken over warm water. D.m.v. een handige zwenk-arm kun je rondom je paard lopen, zonder dat de slang in de weg zit.

Zadelkasten

Zadelkasten
Iedere pensiongast heeft twee afsluitbare zadelkasten ter beschikking die in een beveiligde zadelkamer staat. Indien gewenst kan er een extra kast worden bij gehuurd voor € 10,00 per maand.

Weidegang

Weidegang
Dagelijkse weidegang is mogelijk van half april tot november. De groepswei is vrij te gebruiken. Indien gewenst is het mogelijk een privéwei te huren.

Lessen

Manege Zonneveld beschikt over een team ervaren instructeurs die op ieder gewenst niveau les kunnen geven. Deelnemen aan de reguliere lessen is mogelijk tegen een gereduceerd tarief. Teven zijn er speciaal voor onze pensionklanten, spring- en dressuurlessen.

Trailer

Trailer
Het is mogelijk een trailer te stallen op ons terrein. Voor wie niet over een eigen trailer beschikt, is er de mogelijkheid een trailer te huren.

Ruiterpad

Manege Zonneveld is gelegen aan de rand van het Baarnse Bos. Dit is een prachtig aangelegd parkbos. Vanaf ons terrein is er een rechtstreekse verbinding met het ruiterpad dat door dit bos heen loopt. Vanuit dit bos, kan er gereden worden naar de bossen rondom Soestdijk, Lage Vuurche en Hilversum.

Longeercirkel

Longeercirkel
Longeren kan in de longeerbak. Deze is omheind met een dichte muur.

 

Wilt u meer weten over de tarieven voor stalling van uw paard in ons pension? Klik dan HIER.

 

Copyright © Manege en Pensionstal Zonneveld Baarn