Rijlessen -half gevorderd-

Dit is de moeilijkste periode in de paardrijloopbaan van uw kind.Zo langzamerhand wordt er steeds minder achter elkaar aan gereden, moeten de kinderen zelf weg van- en weer terug naar de hoefslag kunnen rijden. Ze krijgen meer te maken met het kuddegedrag van de pony's en de bijkomende reacties van de pony's op elkaar, omdat de posities in de groep steeds wisselen.

Uw kind moet echt de duidelijke leider worden van de pony.

De kinderen moeten op nòg meer (wat moeilijkere) pony's gaan leren rijden en dat is vaak spannend en lastig. Ze galopperen met de hele groep tegelijk.
De lessen zijn soms wat rommeliger, doordat de kinderen meer willen dan ze kunnen en dit ook zéker moeten proberen om verder te komen. De enige manier om het ponyrijden te leren, is vooral door het veel te doen, ook als het even niet lijkt te lukken. In deze periode staat de ontwikkeling van sommige kinderen als ruiter een beetje stil. Een enkeling wordt soms wat angstiger en heeft het gevoel weinig te leren. Een aantal keren op dezelfde pony rijden, die ze erg vertrouwen, helpt hen hier vaak weer doorheen. In een enkel geval kan blijken dat de overstap naar de half gevorderden te vroeg is gemaakt en is het beter dat een kind tijdelijk een niveau terug gaat. Wanneer ze op vrijwel alle pony's kunnen rijden, niet meer stilstaan met hun pony als anderen dat wel doen, maar van de groep weg kunnen sturen en voor zichzelf blijven rijden (ook op lastige, “eigenwijze” pony's !) dan zijn ze klaar voor het rijden bij de gevorderden.

Copyright © Manege en Pensionstal Zonneveld Baarn